Printmaking and bookbinding lessons with Tuula.
Available also in English and in Japanese. Ask for details.
Watch a YouTube bookbinding video: Tuula making Daifuku-choJAPANILAISEN VESIVÄRIPUUPIIRROKSEN
KURSSI  tiistaisin klo 18-21

Kevätlukukausi alkaa 29.1.2019
Koulun talviloma 18.2. – 24.2.

Ilmoittaudu mukaan:
Helsingin Taiteilijaseura, AIKUISTEN KURSSIT

KurssipaikkaKaapelitehdas, Tallberginkatu 1  (A-porras, 3. kerros) Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus. Kaapelitehdas sijaitsee Lauttasaaren sillan Helsingin puoleisessa päässä, kaupungista katsottuna vasemmalla. Lähin metroasema on Ruoholahti.

Japanilainen vesiväripuupiirros on mukaansa tempaava, myrkytön painomenetelmä, joka mahdollistaa monipuolisen työskentelyn niin viivoilla kuin pinnoillakin. Ilmaisukeinona se murtaa kaikki ennakkokäsitykset puupiirroksesta. Vapaa värien käyttö ja kiinnostavat pintaefektit laatoilta tekevät vedostamisesta seikkailun. Kurssilla käydään läpi puupiirroksen valmistuksen eri vaiheet aina kuvan suunnittelusta laattojen kaiverrukseen ja lopulta moniväripainantaan. Kurssilta saa mukaansa myös ensiarvoisen tärkeää tietoa puupiirrosmateriaaleista ja välineistä, sekä niiden huollosta.


Tuulan uusi kurssi!
KALLIGRAFIA JA KIRJOITUKSEN TAITO

14.1.-25.3.2019
joka toinen maanantai klo 17.00-20.00

Sopii vasta-alkajalle sekä syventävänä kertauksena aiemmin kalligrafiakurssin käyneelle. Perehdytään länsimaisen kalligrafian eri muotoihin ja opitaan harjoitusten kautta ymmärtämään kirjainten sisäistä rakennetta ja harmoniaa. Kurssilla opiskellaan myös kirjoituksen rytmiä, sommittelua ja monikäyttöisyyttä. Ensimmäisellä kerralla saat tietoa kalligrafiavälineistä, sekä tekstaamiseen soveltuvista papereista ja musteista. Jos sinulla on jo olemassa kalligrafian välineitä, ota ne mukaan. Ennakko-ohjeet lähetetään kurssilaisille noin viikkoa ennen kurssin alkua. Osallistujamaksimi 12.

KurssipaikkaKalliolan kansalaisopisto, luokka 8 (2.krs) Sturenkatu 11, 00510 Helsinki.  Kalliola/ kalligrafiakurssi 2019
Kurssi täynnä ja käynnissä!


JAPANIN KIELIOPINTOJA TARJOLLA
Tee puhumisesta taidetta kielikaverin avulla. Tuulakin on mukana tässä yliopiston uudessa kieliohjelmassa = Kulttuurin ja taiteen näppärä sanasto siis tarjolla! Lisätietoja: KIELIKAVERI


TILAA TUULAN TAIDEKURSSI
–    Japanilainen puupiirros, vesiväripuupiirros
–    Öljyväripuupiirros, linoleikkaus, kaikki kohopainotekniikat
–    Japanilainen mokulito (planografia puulle)

–    Kirjansidonta ja kirjataide
–    Säilytyskoteloiden valmistus kirjoille ja vedoksille
–    Kalligrafia (sivellin tai musteterillä), käsivaratekstaus

–    Piirustus (lyijykynä, hiili), pastellimaalaus
–    Lasten kuvataide, manga, askartelu

Peruskurssit ja demonstraatiot, kesto 1-5 päivää.
Koulutusjaksot oppilaitoksissa, kesto 3-10 päivää.
Ota yhteyttä: 
tuulamoilanen.woodcuts (at) gmail.com